Voorbeeld project: Prefab bergingen in red ceder

Maatwerk prefab bergingen in red ceder in wijk Broekland (Rosmalen)

Broekland is een wijk in Rosmalen. Momenteel is de wijk in aanbouw. Broekland ligt in het stadsdeel de Grote Wielen.
De wijk krijgt een stedelijk karakter in een natuurlandschap. Het is de bedoeling, dat het landschap een rivierenlandschap gaat uitademen. Ook in deze wijk is het water nadrukkelijk aanwezig, niet zo erg als in de watertuinen, maar overal kun je dadelijk nog het water zien in de vorm van kanalen en beken. Het noorden van de wijk grenst aan de Waterplas en in het zuiden komen er brede waterlopen. Deze waterlopen gaan fungeren als afwateringskanaaltjes ten behoeve van de Watermachine.

Het project broekland, heeft in samenwerking met PBO Bouw uit Rosmalen, tot een mooi project geleid. De houtsoorten die hier zijn gebruikt voldoen aan alle eisen van nu. Het regelwerk bestaat uit noord europees vuren klasse c, het vuren is onder vacuüm/druk geïmpregneerd (KOMO-keur). De gevelbekleding is vervaardigd van western red cedar bevelsiding (klasse 2 clear and better).

De bedoeling van dit project was om zoveel als mogelijk met FSC producten te werken. Het vuren regelwerk bestaat uit 100% FSC hout, de OSB platen voor de binnenzijde zijn goed voor 95% FSC. De western red cedar gevelbekleding bestaat voor 75% FSC en 25% non FSC. Het project is dus vervaardigd van hout wat uit goed beheerde bossen komt, al het hout is voorzien van certificaten en kan helemaal herleid worden naar de plek van waar de boom gestaan heeft.

Opdrachtgever: PBO Bouw te Rosmalen

Foto's