Ter Kamerenbos te Brussel

Ter Kamerenbos te Brussel

Het ter Kamerenbos maakt deel uit van het Zoniënwoud, ten zuiden van Brussel. Het is één van de mooiste openbare wandelparken met een grote verscheidenheid aan uitzichten en een perfect uitgestippeld wegennet. Het park werd halverwege de 19de eeuw toegankelijk gemaakt en is maar liefst circa 124 hectare groot.

Het ter Kamerenbos is het werk van de Duitse architect Edouard Keilig (1862). Het bos is uitgewerkt in de Engelse stijl, een tuinconcept dat aan het begin van de 18de eeuw in Engeland ontstond en dat de natuur probeert te imiteren. De aanplanting van het groen en de weggetjes worden vooral gekenmerkt door een grote onregelmatigheid.

Sinds 1976 is het park beschermd. Door een grondige restauratie werd het park terug gebracht naar de situatie zoals deze aan het eind 19de eeuw was. Het betreft een volledige restauratie van alle landschapselementen in het park: plantenstructuur, paden en wegen, pittoreske taferelen en meubilair.

Paardenrustplaatsen / ruiterhuisjes

Aan de hand van oude foto's en tekeningen heeft Van Aarle Houtbedrijf enkele authentieke paardenrustplaatsen nagebouwd. Deze zijn voorzien van een rieten kap.

Klokkentoren van eikenhout

De klokkentoren is ook door ons geheel opnieuw, van degelijk eikenhout, nagebouwd en geplaatst.

Hekken van kastanjehout

Wandelpaden en wegen zijn door ons opnieuw afgezet met robuuste kastanje hekken.

Restauratie en herwaardering ter Kamerenbos te Brussel

Klik hier voor een video over de totstandkoming van de paardenrustplaats

Download hier meer informatie over de restauratie en herwaardering van het ter Kamerenbos te Brussel.

Foto's