Verrassend Vakmanschap sinds 1928

Uw houtspecialist voor zakelijke en particuliere markt

Nauwkeurige & snelle montage door CNC productie en bewerking

Verrassend Vakmanschap sinds 1928

Uw houtspecialist voor zakelijke en particuliere markt

Nauwkeurige & snelle montage door CNC productie en bewerking

Uitkijktoren voorzien van lamellen Vechtdal | Dalfsen

Uitkijktoren voorzien van lamellen Vechtdal | Dalfsen
In opdracht van de gemeente Dalfsen heeft Ateliereen architecten een twintig meter hoge uitkijktoren ontworpen. Met de realisatie van deze toren wil de gemeente dat bezoekers de Vecht en het Vechtdalgebied goed kunnen beleven. 

De bosrand is uitgedund en middels een beplantingsplan vernieuwd, zodat de toren goed tot zijn recht komt. Er is gekozen voor een ingetogen ontwerp: een eenvoudige rechte toren bekleed met houten lamellen. De constructie en de trappen zijn van staal. 

Van een afstand lijkt de gevel vrij gesloten, waardoor de toren als een landmark goed zichtbaar is in het landschap. Toch kunnen bezoekers van binnen uit goed tussen de lamellen door het landschap zien. Onderaan de toren staan de houten lamellen ver uit elkaar, waardoor de toren lichtvoetig op de grond staat. Het bos loopt er als het ware onderdoor. 

Naar boven toe staan de lamellen steeds dichter bij elkaar en wordt het zicht voor bezoekers steeds meer beperkt. Dit maakt de bezoeker nieuwsgierig naar het uitzicht. Hier kan men gluren naar het landschap tussen de spleten van het hout. Boven, op een hoogte van 18 meter, biedt het uitkijkplatform vrij uitzicht over het Vechtdal. Door de toren over twee zijden af te schuinen wordt het zicht van de bezoeker gericht op het Vechtdal en is de verstoring van vogels in het naastgelegen naaldbos minimaal.
Facts and figures
Architect
Ateliereen architecten
Plaats
Dalfsen
Jaar
2012
Opdrachtgever
Gemeente Dalfsen

Offerte aanvragen?

Wilt u meer informatie of een offerte op maat? Neem vrijblijvend contact met ons op. 

Liever zelf aan de slag? Bestel eenvoudig hout online via onze webshop Houtweb.nl
Neem contact op