Verrassend Vakmanschap sinds 1928

Uw houtspecialist voor zakelijke en particuliere markt

Nauwkeurige & snelle montage door CNC productie en bewerking

Verrassend Vakmanschap sinds 1928

Uw houtspecialist voor zakelijke en particuliere markt

Nauwkeurige & snelle montage door CNC productie en bewerking

Drie generaties Van Aarle


Drie generaties die ieder op geheel eigen wijze invulling hebben gegeven aan het bedrijf.

In 1928 startte Leonardus van Aarle met een klompenmakerij. In de oorlog werd zijn bedrijf met de grond gelijk gemaakt. De klompenmakerij werd na de oorlog weer opgebouwd door zijn zonen Leo en Ad. Dit tweetal werkte al van jongs af aan mee in het bedrijf.

Zagerij

Omdat de klompenmarkt erg klein was en niet voldoende kostwinning zou opbrengen, begonnen Leo en Ad in 1960 ook een houthandel en houtzagerij. Ze kochten een bandzaag en gingen stammen uit de omgeving van Sint-Oedenrode verzagen. Toen er een klant kwam met het verzoek een partij hout te verzagen werd er geïnvesteerd in een horizontale bandzaag. Het zaagwerk breidde zich uit en later kwam er ook de houthandel bij. Weer later het maken van houtproducten.

Houthandel

In 1998 namen Leo’s kleinzonen Erik en Karel het bedrijf over. Houtbedrijf Gebroeders van Aarle groeide uit tot houthandel, houtzagerij en specialiseerde zich in verduurzaming van hout. Na enkele jaren heeft Erik van Aarle het bedrijf volledig overgenomen.

Overname

Van Aarle richtte zich naast loonwerk, verkoop aan aannemers, hoveniers en particulieren, steeds vaker op grotere projecten in de bouw. Ook de vraag naar buitentoepassingen op maat, zoals authentieke eiken- en douglas constructies, gevelbetimmeringen, vlonders, bergingen, schuttingen werd steeds groter. In 2004 was een nieuwe mijlpaal de overname van houthandel, timmerbedrijf en bouwmaterialen-handel Van Der Pasch en een kozijnenfabriek. Het leveringspakket werd hiermee enorm uitgebreid. De drie bedrijven gingen vanaf toen elk verder onder een afzonderlijke naam. Vanaf dat moment konden we de klanten een full service concept aanbieden; van fundering tot de nok en een spijker tot houten constructie, voor alles in de bouw kan men bij ons terecht. Tot op de dag vandaag is dat nog steeds het geval.