Verrassend Vakmanschap sinds 1928

Uw houtspecialist voor zakelijke en particuliere markt

Nauwkeurige & snelle montage door CNC productie en bewerking

Verrassend Vakmanschap sinds 1928

Uw houtspecialist voor zakelijke en particuliere markt

Nauwkeurige & snelle montage door CNC productie en bewerking

Officieel PLATOWOOD dealer


Duurzaam en esthetisch, voor ieder ontwerp. Het hout van Platowood biedt oneindig veel mogelijkheden ter versterking van architectuur. Van nature niet-duurzame houtsoorten worden door een uniek proces veredeld, waardoor het zelfs zonder afwerking toegepast kan worden. Online verkopen wij geen PLATOWOOD. 
 Lees meer over Platowood>>>

Graag kijken we samen met u naar de mogelijkheden.

Bel voor vrijblijvende info of een offerte +31(0)413 76 71 00 of stuur een e-mail naar: info@vanaarlehoutbedrijf.nl

Profielen

De houtsoorten Platowood Fraké en Vuren zijn geschikt voor diverse toepassingen en verkrijgbaar in verschillende profielen, de zogenoemde platoniums. 

Natural Color

Wilt u graag dat het hout van Platowood zijn warme kleur zoveel mogelijk behoudt en niet vergrijst? De afwerking Natural Color zorgt voor kleurbehoud van de houten delen. Er is een variant op basis van olie en er is een beits.

Burned Wood

Burned Wood olie geeft het hout een donkere en stoere uitstraling. Deze olie is volledig gifvrij (0% VOC en solventen) en daardoor uiterst milieuvriendelijk. Omdat de kleur op oliebasis is en door weersinvloeden wordt afgebroken, zal het hout alsnog verkleuren. Indien u deze kleur wilt behouden, is een onderhoudsinterval van 9 tot 12 maanden nodig, afhankelijk van de blootstelling aan UV-straling. Indien na een aantal (5-6) maanden een tweede laag wordt aangebracht, wordt de verkleuring langer uitgesteld. 

Color

Door het platoniseren is het hout dimensiestabiel, duurzaam en hoeft het niet afgewerkt te worden als het buiten wordt toegepast. Het hout zal dan onder weersinvloeden gaan vergrijzen. Indien u het geplatoniseerde hout wilt voorzien van een afwerking in een kleur naar wens, dan kunt u kiezen voor een dekkende afwerking in een RAL-kleur naar keuze. Afhankelijk van de gekozen kleur biedt Platowood een garantie van 10 jaar, mits de montage- en onderhoudsvoorschriften worden gevolgd.

FireProtect

Voor sommige projecten hout met een Euro Brandklasse B vereist. Aangezien hout hier van nature niet aan voldoet heeft Platowood FireProtect ontwikkeld. Hiermee kan het geplatoniseerde hout zodanig brandvertragend worden behandeld dat het wel aan deze brandklasse voldoet. Hiervoor biedt Platowood twee mogelijkheden:

  • De impregnatie op basis van brandvertragende zouten. Na behandeling op basis van zouten moet het hout worden gesealed. Deze dient afgewerkt te worden met een beits in een kleur naar keuze.
  • Impregnatie op basis van polymeren. Bij een brandvertragende behandeling op basis van polymeren is verdere afwerking niet aan de orde. 

Weathered Color 

Als hout niet direct wordt blootgesteld aan zonlicht, bijvoorbeeld onder een overstek, dan zal het houtoppervlak daar niet of langzamer vergrijzen. Hierdoor kunnen kleurverschillen ontstaan met delen die wel direct aan het zonlicht worden blootgesteld. Om het vergrijzingstraject op een egale wijze te laten verlopen, kan het hout van Platowood voorzien worden van een voorvergrijzer genaamd Weathered Color. Deze afwerking is verkrijgbaar op basis van zowel olie als beits en zal langzaam degraderen terwijl het hout in de tussentijd natuurlijk vergrijst. De geveldelen worden af fabriek vergrijsd. 

Weathered Color wordt aangeboden in twee soorten: 

  • Weathered Color Stain
  • Weathered Color Oil